Ögonlaser på Östermalm - inLASIK, LASEK, PRK

Är du under 45 och bor på Östermalm Har du någon form av synfel, som närsynthet eller översynthet, kanske kombinerat med brytningsfel (astigmatism)? Om du begränsas i din vardag av att använda glasögon eller kontaktlinser kan lösningen vara en behandling med ögonlaser. 

Vi har 20 års erfarenhet av att behandla synfel med ögonlaser, och har behandlat många patienter från Östermalm. Vid operation med ögonlaser hos oss är den sammanlagda risken lägre än 0,5 procent. En operation med ögonlaser tar ungefär 20 minuter, och du behöver inte sövas ned. Istället används lokalbedövning. 

Metoder för ögonlaser på Östermalm

Vi arbetar med följande metoder:

  • inLASIK
  • LASEK
  • PRK

Vi arbetar framför allt med inLASIK, som är den modernaste och säkraste metoden för ögonlaser idag. Eftersom denna metod innebär att en flik skärs i hornhinnan krävs dock att patientens hornhinnor är tillräckligt tjocka. Därför arbetar vi också med andra metoder, som passar bättre för patienter med tunna eller platta hornhinnor. Även med dessa metoder är en behandling med ögonlaser hos oss mycket säker. I de flesta fall – då det är möjligt att använda inLASIK för att behandla ditt synfel – kan vi utföra behandlingen på förmiddagen, du kan gå hem på eftermiddagen, och på kvällen har du nästan full syn. Nästa dag kan du vara tillbaka på arbetet eller i skolan. 

Före operationen gör vi alltid en gratis förundersökning, där du får träffa den läkare som sedan kommer att sköta operation och efterkontroll, om du efter undersökningen väljer att göra en operation. Under förundersökningen kontrollerar vi dina ögon för att se vilken typ av ögonlaserbehandling som passar bäst för just dig. 

Som boende på Östermalm behöver du inte någon remiss för att komma till oss. Kontakta oss via telefon, e-mail eller formuläret här på vår webbplats. Vi återkommer till dig med en tid för undersökning hos någon av våra specialister.